ČETVRTAK: HRVATSKA PREMIJERA DANSKOG FILMA S KREŠIMIROM MIKIĆEM

ČETVRTAK: HRVATSKA PREMIJERA DANSKOG FILMA S KREŠIMIROM MIKIĆEM

11.04.2019.

Program petog dana Festivala započet će Edukacijskim jutrom u Studentskom centru u 11 sati uz predavanje stručnjakinja iz Muzeja Majdanek iz Lublina u Poljskoj, nastalog na mjestu nekadašnjeg nacističkog koncentracijskog logora. Riječ je o prvom muzeju mučeništva i najstarijem memorijalu žrtvama nacizma u svijetu. Iako je predavanje namijenjeno učenicima, ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

O koncentracijskom logoru Jasenovac bit će, pak, riječi u 20 sati u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Na okruglom stolu u suradnji s izdavačkom kućom Frakturom o novoj knjizi Jasenovac uz autora Ivu Goldsteina govorit će Goran Hutinec, Nataša Mataušić i Lordan Zafranović, a razgovor će moderirati Seid Serdarović.

Tolerance Talk bavit će se tabu temom ženskog užitka. Diskusija naziva On je frajer, ona štraca uslijedit će nakon projekcije odličnog dokumentarca #Ženski užitak, koja počinje u 18 sati u Kinoteci. Panelisti su pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, seksolog Aleksandar Štulhofer i Željka Jelavić iz Etnografskog muzeja u Zagrebu.

Poslastica u četvrtak je hrvatska premijera napete danske drame Svrdlo s Krešimirem Mikićem u naslovnoj ulozi. Film je na programu u 21 sat u kinu SC. Da se tema izbjeglica može dočarati na duhovit način, dokazuje dokumentarni film Hamada, koji će u Kinoteci u 21 sat biti prikazan uz prisustvo redatelja Eloya Domingueza Serena

Epski dokumentarac Zemlja redatelja Nikolausa Geyrhaltera s nevjerojatnim snmkama razaranja Zemljine topografije gledamo u kinu Tuškanac u 19 sati. U istom kinu u 21 sat na rasporedu su Dobre djevojke, priča o savršenoj i razmaženoj Sofiji i njenom poniranju na dno društvene ljestvice 1982. kada velika ekonomska kriza pogađa Meksiko.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel./Fax: 385 1 48 136 58
e-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb